Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GLUTÉNMENTES IR

Ön itt jár: Kezdőlap > IR-SHOP >

GLUTÉNMENTES IR

Inzulinrezisztencia (IR) esetén az étkezések többségében lassú felszívódású szénhidrátokat kell, hogy tartalmazzanak. Így nehéz helyzetbe kerülhet az, akinek emellett gluténmentes (GM) étrendet is kell tartania. Az egyes ételek felszívódását többek között annak a rosttartalma befolyásolja, ezért elsősorban rostban gazdag alapanyagokat érdemes választani a gluténmentes termékpalettáról. E célra a barna rizs, köles, hajdina, amaránt, cirok és a gluténmentes zabpehely megfelelő választás, ahogy a belőlük készülő lisztek is. Érdemes új ízeket is kipróbálni, a mandulaliszt, kókuszliszt, csicseriborsóliszt, vagy a kevésbé ismert konjac liszt használatával különleges süteményeket, kenyereket készíthetünk. Ezek mindegyike szintén lassú felszívódású és gluténmentes is egyben. Ha lehet kerüljük a rizslisztet és kukoricalisztet, mert azok szinte "üres" egyszerű szénhidrátok rostok nélkül, és hosszú távú fogyasztásuk hozzájárulhat a szénhidrát-anyagcsere zavarok, cukorbetegség kialakulásához.
Rendezés:

Keresés