Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.749 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 1.190 Ft
Várható szállítás: 2023. december 07.

Leírás

A köles a legtáplálóbb gabonaféle, hosszú ideig a jóllakottság és a telítettség érzetét képes fenntartani lassan felszívódó tápanyagtartalma miatt.

Főleg kásaként közkedvelt, de kenyér is készíthető belőle, búza- vagy rozsliszttel keverve.
Felhasználható még lepény- és palacsintasütésre, és mivel jól duzzad, ételek sűrítésére.
Az egyetlen olyan gabona, amely teljes értékű fehérjéket, értékes telítetlen zsírsavakat és kevés keményítőt tartalmaz.
Könnyen emészthető.
Gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fluor és szilícium.Lúgosító hatásának köszönhetően hozzájárul a szervezet ph egyensúlyának fenntartásához.

A köles jótékony hatásai

a szépítő gabona: fényessé teszi a hajat, erősíti a körmöket,
véd a fogszuvasodástól,
biztosítja a szép arcbőrt,
késlelteti az öregedést.
a kovasav a fluorral együtt hatva gondoskodik az egészséges fogakról és szilárd körmökről.
testsúlycsökkentő-, és karbantartó programoknál szintén nagy jelentőséggel bírnak a vízoldékony rostok, mivel fokozzák a teltségérzetet, csökkentik a tápanyag-felszívódás mértékét, és lassítják a gyomor ürülési sebességét.
cukorbetegség esetén a rostok szerepe abban nyilvánul meg, hogy a szénhidrátok felszívódását is mérsékelik, így az étkezést követő jelentős mértékű vércukorszint emelkedés nem alakul ki.
a magas koleszterinszint étrendi kezelésében a rostanyagok a koleszterin-felszívódás mértékének csökkentésében játszanak szerepet.

Összetevők:
köles

Átlagos tápérték 100g termékben:
energia: 1520 Kj / 362 kcal
fehérje: 11 g
szénhidrát: 70,6 g
zsír: 3,9 g

Felhasználási javaslat: kásaként fogyasztható, háromszoros mennyiségű tejben vagy vízben kell megfőzni.

Reggelire dióval, mandulával, mazsolával, cukros-mézes tejjel elkészítve ajánlott, sós változatát zöldséges, vegamixes vízben megfőzve köretként fogyasztjuk.

A köles kiválóan alkalmas gyümölcspudingok és gyümölcsös desszertek, illetve lepény- és palacsinta készítésére, sőt kenyér is süthető belőle.

A kölesből készült ételekhez jól illik a vanília, a rozmaring, a tárkony, a kömény és a fahéj is. Mielőtt azonban bármilyen módon felhasználnánk a konyhában, finom szűrőben, folyóvíz alatt mossuk át!

A termék szezámmagot, búzát, glutént is feldolgozó üzemben készült!

Gluténmentes termék.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Egységár 1769 FT/KG
Súly 1000 gr

Keresés